+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

"Играй с Развитие" надъхва младите ни ватерполисти преди европейското

Официалният сайт на Българската федерация по водна топка отрази подробно срещата на председателя на СД на фондация „Играй с Развитие“, Александър Александров, с юношеския национален отбор.

Ден преди началото на европейското първенство по водна топка за юноши U15, чийто домакин е Бургас, Александров разговаря с отбора, треньорите и ръководството на федерацията на басейн „Парк Арена ОЗК“.

Фондацията и корпорация „Развитие“ продължават активно да подкрепят колективните спортове у нас и особено техните детско-юношески формации. В момента във Варна тече Европейското първенство по хандбал за девойки до 19 години, чийто спонсор е „Играй с Развитие“, на 21 юли, неделя, започват мачовете си и ватерполистите, също подкрепени от фондацията. На 29 юли пък в София се открива Европейското първенство по баскетбол в колички, на което „Развитие“ КДА е Генерален спонсор.

В дейността си корпорацията и фондацията търсят освен чисто спортно-техническите измерения, но и социалната функция на спорта и особено на колективните игри.

„Това да представяш България е велико нещо, особено на голямо първенство. На вас ви предстои да го усетите – обърна се Александров към 15-годишните ватерполисти. – Пожелавам ви приятни и отговорни емоции да защитавате спортната чест на родината с всички сили“, добави той, цитиран от waterpolobg.com.

Главният треньор на федерацията, Тома Томов, подари на Александров част от екипировката на националния отбор – плувки, ватерполна шапка и кърпа, изработени специално от фирма „Делфина“ с логото на „Играй с Развитие“, с което той стана символично част от отбора.

Александров бе придружен и от голямата надежда на родното плуване Калоян Левтеров, който от години тренира и се състезава с помощта на „Развите“. Левтеров е на подготовка в спортния комплекс „Аквалайф“ в Кранево за участие в световното юношеско първенство в Будапеща.

В разговора си с Петър Петров, председателят на БФВТ, с двама от членовете на Управителния съвет на федерацията – Стоян Стоев и Стоян Малкочев, както и с Андрей Константинов, член на Организационния комитет на първенството в Бургас, Александров коментира готовността на фондацията да продължи сътрудничеството си с федерацията и отборите на младите ватерполисти.