+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/igraisrazvitie.bg/templates/dd_interior_95/functions.php on line 201

"Играй с Развитие" среща бъдещето на хандбала и плуването ни

Бъдещите звезди на женския ни хандбал и една от големите надежди на родното плуване се срещнаха и разговаряха в спортния комплекс „Аквалайф“ в Кранево. Инициатор на събитието е председателят на СД на фондация „Играй с Развитие“ Александър Александров.

Фондацията е спонсор на провеждащото се във Варна Европейско първенство по хандбал за девойки до 19 години. В рамките на този форум „Играй с Развитие“ покани в Кранево националния ни отбор за момичета до 16 години, на които в края на август им предстои европейско първенство в Грузия. Националките съчетават подготовката си в „Аквалайф“ с дейността си на доброволци по организацията на протичащото в момента европейско в морската ни столица.

В Кранево е и Калоян Левтеров – една от големите надежди на българското плуване. След суперуспешното за него европейско първенство в Казан, Калоян се готви за предстоящото през август световно първенство за юноши в Будапеща. От две години изключителният талант тренира и се състезава с подкрепата на корпорация „Развитие“.

Александров използва случая, за да разкаже пред младите национали и техните треньори за дейността на фондацията, която се е съсредоточила изключително в подкрепа за петте колективни спорта – футбол, волейбол, водна топка, хандбал и баскетбол.

В присъствието на Росица Бакърджиева – шеф на хандбалната ни федерация, управителя на „Аквалайф“ Орлин Джелепов и спортния мениджър на комплекса Десислава Календжиева, Александров говори за огромното значение на детско-юношеския спорт както за развитието на спорта у нас, така и за възпитанието на подрастващите. Той най-искрено пожела успехи в идващите състезания на хандбалните ни националки и на Калоян.

От своя страна и Бакърджиева, и треньорът на хандбалистките Петя Панчева благодариха за материалната ,финансова и морална подкрепа, които им оказва фондацията. По думите на Панчева, за първи път имат възможност за подобна подготовка, съчетаваща изключителните условия за тренировъчно-възстановителен процес, които предоставя „Аквалайф“ и помощта на „Играй с Развитие“.