+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Време е за баскетбол, тридневна скаут лига в Габрово

Фондация „Играй с Развитие“ започва „есенния сезон“ с поредно мащабно събитие в подкрепа на детско-юношеския спорт.

За три дена в габровската зала „Орловец“ се събират най-добрите ни баскетболисти – момичета и момчета, родени 2006 година, за участие в турнир, организиран от БФБ и подкрепен от „Играй с Развитие“.

В периода 13-15 септември 8 отбора – по 4 момичета и момчета, ще играят всеки срещу всеки за излъчване на победители. Отборите са съставени по зонален принцип и включват най-добрите баскетболисти от Софийска област, Загоре и Родопи, София град и Добруджа и Мизия.

С тази своеобразна баскетболна Скаут лига фондация продължава традицията си и методите, прилагани през годините във волейбола и хандбала. Разбира се проявата в Габрово не е с мащабите на Националната волейболна Скаут лига, проведена 2016/17 тодина, гокато в продължение на 6 месеца играха 72 отбора и над 1000 млади волейболисти.

В зала „Орловец“ обаче треньори и специалисти от цялата страна ще могат да наблюдават близо 100 момчета и момичета от цялата страна, селектирани заради реалния си баскетболен потенциал. Това ще подпомогне бъдещото определяне на националните ни отбори в съответните възрастови групи.

Това е второто подобно събитие, в което си партнират фондацията и баскетболната ни федерация. През декември 2018 година в Сливен се проведе такъв турнир и неговият успех амбицира БФБ и „Играй с Развитие“ да продължат сътрудничеството.