+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/igraisrazvitie.bg/templates/dd_interior_95/functions.php on line 201

Преслава Добрева прави фурор на Европейското по шотокан карате

Четири медала в четири дисциплини спечели 10-годишната Преслава Добрева от Европейското първенство по шотокан карате, провело се в края на октомври в курорта „Албена“.

Преслава е спортното дарование, лауреат в категория Спорт на Фондация „Енчо Керязов“ за 2017 г., което фондация „Играй с Развитие“ награди с едноседмична почивка в AquaLife SPORTS&HOTEL – Кранево.

Явно преценката на двете фондации е била отлична, тъй като младата ни надежда спечели три сребърни и един бронзов медал в съперничество със стотици участници от 16 държави.

Преслава е и единствената в целия шампионат, която има четири подиума от четири дисциплини.

В най-многобройната група от цялото първенство – ката момичета 10-11г., сред деветнадесет участнички тя се пребори за бронза в сериозната конкуренция на представителките на водещите страни в този спорт.

В три различни дисциплини КУМИТЕ с различни правила и екипировка Преслава изигра три финала. В два от тях само съдийското решение й попречи (два на три гласа) да се изкачи на най-високото място на стълбицата на победителите.

„Играй с Развитие“ поздравява и благодари както на Преслава, така и на нейния нов клуб КК „Никон” и треньорите сенсей Николай Колев и сенсей Димитър Червенпеев. Фондацията ще продължи и сътрудничеството си с Енчо Керязов и неговия екип.