+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Добрата новина: Колективните игри и подрастващите - приоритет на държавата

Фондация „Играй с Развитие“ със задоволство приема днешния коментар на спортния министър Красен Кралев. На събитие в София Кралев заяви, че държавата трябва да отделя повече средства за колективните спортове.

"Колективните игри бяха зачеркнати дълги години от вниманието и интересите на държавата. Иска ми да се там в следващите години да направим повече програми, специално за подрастващите - в баскетбола, волейбола, футбола, хандбала" – думите на министър Кралев, цитирани от Дневник.

Те напълно са в синхрон с разбиранията и действията на фондацията. Определяйки нейните бъдещи приоритети, основателите на „Играй с Развитие“ поставиха в центъра на дейността й подпомагането именно на футбола, волейбола, хандбала, баскетбола и водната топка. И това основно за детско-юношеските направления. Там, където се градят основите, където е най-подходящото време за възпитаване на бъдещите звезди на българския спорт и за формиране на една здрава нация.

И министър Кралев, и хората от „Играй с Развитие“ нееднократно са заявявали, че най-доброто за спорта ни е взаимодействието между държавата и бизнеса. За по-малко от година фондацията е подкрепила над 12 сериозни проекта, с които са подпомогнати отбори и от петте колективни игри. Стремежът е към каузата да се привлекат колкото се може повече хора и организации, готови да даряват и помагат на детско-юношеския спорт.

Това си заслужава усилията.