+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Задава се трета Национална волейболна скаут лига

Фондация „Играй с Развитие“ се заема с ново предизвикателство. Два месеца, след като стана член на новия Управителен съвет на волейболната ни федерация, президентът на фондацията Александър Александров започна изпълнението на поетия ангажимент – възстановяване на Националната волейболна скаут лига.

Създадена от него работна група подготви проект за рестарт на уникалния волейболен формат, ангажиращ най-малките наши волейболисти. Проектът е внесен във волейболната централа и текат обсъждания с президента на БФВ Любо Ганев и екипа му. Стана вече ясно, че скаут лигата е сред приоритетите в управленската програма на Ганев. Затова той не скри удовлетворението си от активната работа за постигането на тази цел.

Предстои изготвяне на договор между волейболната централа и фондация „Играй с Развитие“. На базата на огромния опит от проведените през 2016/2017 година две издания на Национална волейболна скаут лига, Александров и фондацията ще са съорганизатори на бъдещото състезание, като ще се ангажират и с осигуряване на спонсори за провеждането му.

Новото, което предвижда проектът е изиграване на предварителен кръг, който да селектира 48 отбора момичета и момчета от цялата страна за участие в скаут лигата.

Прогнозно тези квалификации трябва да се състоят около средата на март 2021 година., а веднага след тях да започнат срещите и от лигата. Подробности и уточнени детайли ще има, когато стане факт договорът между БФВ и „Играй с Развитие“.

В интервю за официалния сайт на волейболната ни централа, Александров коментира, че фондацията ще си партнира с федерацията:
„Ще изработим договор и ще поделяме отговорностите. „Играй с Развитие“ ще се грижи за финансирането. В него основно се включват нощувките, храната, екипировката и наградите. Редом с федерацията ще участваме във всичко“.

„Да си треньор на деца е мисия - изтъква още Александър Александров - много трудна при това. С децата се работи по-трудно. Президентът Любо Ганев има идеи именно да стимулира повече тези треньори.“