+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Шефът на „Играй с Развитие“ с послание към младите волейболисти

Управетелният съвет на Българска федерация по волейбол реши на своето заседание първенствата за подрастващи да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията приключи.

"Взехме решение шампионатът при подрастващите да бъде продължен, независимо кога, дори и да е септември-октомври. От следващия сезон, ако трябва ще е по-сбит шампионатът", коментира след заседанието президентът на БФВ Любо Ганев, цитиран от bgvolleyball.com.

Шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.

В тази връзка новият член на управата на БФВ и председател на УС на фондация „Играй с Развитие“, Александър Александров, коментира, че това е било едно от важните решения на УС на БФВ, взето на заседанието.

Александров, който ще работи именно за подпомагане развитието на детско-юношеския волейбол, предвид дългата си дарителска дейност в тази насока, отправи и едно своеобразно послание към младите волейболсти, техните треньори и родители:

„Подрастващите да подържат форма и да мислят за играта, защото ги чакат още турнирни битки през тази година ! Хубаво е треньорите, които работят с деца, да подържат връзка с тях и да ги окуражават! Те не бива да забравят, че са спортисти и независимо от карантината трябва да имат висок дух, да се грижат за физическия си статус и най-вече да вярват, че рано или късно те отново ще играят и всичко постепенно ще се нормализира! Пазете се мили деца, бъдете здрави и се гответе за нови спортни предизвикателства и победи!“