+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/igraisrazvitie.bg/templates/dd_interior_95/functions.php on line 201

Кадетите на Марек Дупница спечелиха волейболната купа "Развитие"

Кадетите на Марек Дупница спечелиха Великденския волейболен турнир за купите на „Развитие“.

Дупничани, подкрепени от играчи на „Сливнишки герой“, завършиха без загуба, побеждавайки с 3:2 гейма в последния мач връстниците си от пловдивския „Виктория волей“, които се наредиха на трето място в крайното класиране. Втори са момчетата от Тетевен волей, а четвърти останаха възпитаниците на Живко Желязков от ВК „Сливен“.

За MVP на турнира анкета сред треньорите определи посрещача на „Виктория волей“ Владимир Гърков, който е и капитан на националите U17, спечелили балканската титла на турнира в Истанбул през 2018 година.

Целта на организаторите на турнира – фондация „Играй с Развитие“, бе младите волейболисти да получат възможност за допълнителни мачове, тъй като според специалистите малкото срещи са проблем за голяма част от юношеските отбори у нас. Това подчерта и специалният гост на турнира, вицепрезидентът на БФВ, Любомир Ганев. Той изгледа последните два мача от съботната програма и заедно с председателя на УС на фондация „Играй с Развитие“, Александър Александров, връчи купите и медалите.

По думите на Александров, макар турнирът да има своя шампион, за организаторите всички са победители, затова „Играй с Развитие“ бе подготвила купи и за четирите отбора.