+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/igraisrazvitie.bg/templates/dd_interior_95/functions.php on line 201

Тържество на хандбала и детския спорт в Габрово

Габровската зала „Орловец“ стана свидетел на едно от уникалните събития в днешния български спорт.

Два различни спорта, две различни възрастови групи започнаха своите турнири по едно и също време, под един покрив с едно официално откриване.

Кметът на Община Габрово Таня Христова откри едновременно хандбалния турнир „Да се срещнат най-добрите“ и финалния турнир за възродената купа на „България“ по футзал с участието на четирите най-добри отбори от регионалните центрове у нас. И в двете събития сериозно са намесени фондация „Играй с Развитие“ и корпорация „Развитие“ чрез застрахователния си брокер „Вариант“.

За първи път от 5 години федерацията по хандбал – с финансовата подкрепа на „Играй с Развитие“, провежда камп, който ще определи националния отбор за момчета до 16-годишна възраст. За участие в турнира в Габрово са четирите водещи отбора от страната. Момичетата са представени от възрастовата група до 14 години. През трите дни на кампа те ще бъдат наблюдавани от хандбални специалисти, което повишава значимостта на случващото се.

Събитието е част от програмата на „Играй с Развитие“ за подпомагане на детско-юношеските отбори в петте колективни спорта – футбол, волейбол, хандбал, баскетбол и водна топка.

И кметът на Габрово Таня Христова, и президентът на федерацията по хандбал Росица Бакърджиева откроиха дарителската дейност в областта на спорта на Александър Александров, главен мениджър на Развитие и председател на УС на фондацията, с чиято подкрепа над 100 млади хандбалисти ще могат да премерят сили, като имат и шанса да облекат и националната фланелка.

В рамките на тридневния камп ще бъде проведено и обучението „Деца учат деца да правят добри дела“. Това е идея, разработвана и реализирана от години от Александров, като в Габрово ще бъде най-масовата проява, организирана от него до момента. Пред над 250 деца спортисти той и вече обучени деца ще говорят за благотворителност, как се прави тя и какво носи като морално удовлетворение на човека.

Другият акцент в зала „Орловец“ е турнирът за Купата на България по футзал. Той се провежда след 10-годишно прекъсване по идея на Александров, който е председател на комисията по футзал към БФС.

По думите на кмета на Габрово най-ценното в двете прояви е фактът, че те са празник на детския и на аматьорския спорт, което има своето голямо социално значение.

От своя страна, по време на церемонията по откриването, Александър Александров награди кмета Таня Христова и хандбалния шеф Росица Бакърджиева със златната значка на „Развитие“, давана за особени заслуги на партньори и приятели на корпорацията. „Те заслужават златото на „Развитие“, категоричен бе Александров.