+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/igraisrazvitie.bg/templates/dd_interior_95/functions.php on line 201

Много шампионски блясък осигуриха С-Медия и Играй с Развитие за наградите Млад спортист на годината

На бляскава церемония в столичния Военен клуб бяха раздадени наградите от анкетата „Млад спортист на годината“, организирана за поредна година от viasport.bg, част от С-Медия, този път с помощта на Фондация „Играй с Развитие“.

Събитието заслужаваше своята тържественост и блясък, които да не отстъпват на „по-големия“ формат „Спортист на годината“, тъй като в призовата десятка намериха място много шампиони и призьори от международни състезания, а още два пъти по толкова медалисти останаха извън класирането.

Точно поради този факт – подемът на младите в спорта ни, фондация „Играй с Развитие“, която подкрепя именно детско-юношеския спорт, реши да съдейства за повишаване престижа на събитието, което от една страна е израз на благодарност към организаторите от С-Медия, а от друга – признание за огромната и важна роля на занимаващите се с детски спорт у нас.

В залата се бяха събрали много шампиони от златните години на българския спорт – Янко Русев, Мария Гроздева, Емил Костадинов, Николина Щерева, които връчваха наградите на децата, тръгнали по техния път, да се надяваме, към бъдещи успехи за прослава на спорта ни.

Председателят на УС на „Играй с Развитие“ и главен мениджър на корпорация „Развитие“, Александър Александров, награди отбора на годината, определен от анкетата на viasport.bg сред 65 журналисти – националният отбор по футбол за юноши до 19 години, който се класира за финалите на европейското първенство в Грузия.

Първата изненада на церемонията съпътства именно връчването на приза за отбор на годината. Александров изведе със себе си на сцената една от най-големите надежди на българското плуване – 14-годишния Калоян Лефтеров, който наскоро сключи спонсорски договор с „Развитие“.

Точно от ръцете на Калоян пое купата капитанът на футболните ни национали до 19 г., жест на Александров, символизиращ уважението, което заслужават младите спортисти.

Втората изненада бе подготвена от изпълнителния директор на С-Медия, Тодор Иванов, който в края на церемонията връчи специална купа на Александър Александров, в знак на благодарност за помощта, оказвана от фондация „Играй с Развитие“, както и за огромната дарителска дейност на Александров, фондацията и корпорация „Развитие“ в сферата на детския спорт.

Трогнат, главният мениджър на "Развитие" заяви, че най-голямата му награда винаги е била радостта на децата спортисти, техните треньори и родители, но обеща да сложи купата на челно място в богатата си колекция.

Иначе всички аплодираха плувеца Антъни Иванов, който напълно заслужено за втора поредна година стана млад спортист на годината в анкерата на viasport.bg.

В края - на шега или не, хората от С-Медия и фондация „Играй с Развитие“ коментираха, че догодина пространството за церемонията трябва да бъде по-голямо, тъй като интересът е огромен и днес гостите бяха изпълнили до предел залата в столичния Военен клуб.