+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

"Играй с Развитие" отново застана зад най-добрите млади спортисти на България

За четвърта поредна година фондация „Играй с Развитие“ подкрепи награждаването на най-добрите млади спортисти за 2019 година.

Кулминацията на традиционната анкета на Viasport „Най-добър млад спортист“ бе в голямата Концертна зала на столичния Централен военен клуб, препълнена от млади спортни дарования и шампиони, техните семейства, треньори, ВИП гости и журналисти.

Класацията за 2019 година, подредена от над сто представители на медиите, изглежда така:

  1. Йосиф Миладинов (плуване)
  2. Александра Начева (лека атлетика)
  3. Йоана Илиева (фехтовка)
  4. Светла Згурова (модерен петобой)
  5. Едмонд Назарян (борба)
  6. Нургюл Салимова (шахмат)
  7. Ангел Русев (вдигане на тежести)
  8. Владимир Гърков (волейбол)
  9. Валентин Андреев (лека атлетика)
  10. Александра Фейгин (фигурно пързаляне)

Най-добър отбор за 2019 година стана вицешампионът на Европа по волейбол U17, а най-добър треньор наставникът на тези момчета Мартин Стоев. Показателно е, че посрещачът на отбора и негов капитан Владимир Гърков намери място и в индивидуалното класиране.

Именно на Гърков и на отбора призовете връчи председателят на УС на „Играй с Развитие“ Александър Александров. Той припомни, че ядрото на този отбор са участници в спонсорираната и организирана от Корпорация „Развитие“ Национална волейболна скаут лига през 2016/17 година. Това е поредно доказателство защо трябва да се помага на детско-юношеския спорт, изтъкна Александров.

Той получи и специален подарък от Изпълнителния директор на S Media, Тодор Иванов, в знак на благодарност, че толкова години фондацията неизменно подкрепя анкетата „Най-добър млад спортист“.