+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Стоичков подари две фланелки на „Играй с Развитие“

Голямата легенда на българския футбол, Христо Стоичков, подари на фондация „Играй с Развитие“ две свои знакови фланелки с посвещения на тях.

Стоичков бе официален гост на тържеството по случай 100-годишнината на футбола в Габрово. Камата пък чества заедно с габровци 25 години от спечелването на „Златната топка“.

На шоуто в препълнената зала „Орловец“ председателят на УС на фондацията, Александър Александров, бе представен от хандбалната легенда Росица Бакърджиева и получи подаръка от Христо Стоичков, който прави този жест, тъй като е запознат със сериозната дарителска програма на „Играй с Развитие“ и благотворителната дейност на Алеаксандров, насочени в подкрепа на детско-юношеския спорт.

Едната фланелка е от екипа, с който Стоичков играе в паметния мач срещу Германия на Световното в САЩ 94-та. Другата е от годините му в „Барселона“.

Александров увери Камата, че и за двете фланелки ще бъде организиран благотворителен търг, а средствата ще се използват за дейностите на фондацията. Христо Стоичков бе приятно изненадан да научи, че два други негови екипа – от бенефиса му, са продадени от „Играй с Развитие“ и с парите са финансирани няколко от проектите на фондацията.

Двамата си размениха своите автобиографии с посвещения, след което Стоичков повече от 4 часа раздава автографи на своите фенове, събрали се в зала „Орловец“.