+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Хандбални победи за България и "Играй с Развитие"

Хандбалните ни националки до 19-годишна възраст започнаха по шампионски мачовете си от Европейското първенство, което Варна домакинства. С победи над Вeликобритания и Исландия момичетата заявяват своите апeтити за призово класиране.

Фондация „Играй с Развитие“ е особено удовлетворена от резултатите, тъй като вече трета година последователно подкрепя хандбала в България.

Фондацията е сред спонсорите на първенството във Варна, а председателят на СД Александър Александров изгледа мачовете от трибуните на зала "Конгресна" на ДКС в Морската ни столица.

„Играй с Развитие“ подпомага и финансово, и логистично първенството. С помощта на фондацията 16 момичета от националния ни отбор до 16-годишна възраст пристигнаха в спортна база „Аквалайф“ в Кранево, където и ще се тренират, но и ще присъстват на мачовете от Евро 2019 като доброволци по организацията на състезанието.

Акцент в дейността на „Играй с Развитие“ е именно развиването на детско-юношеския спорт в колективните игри, като фондацията насочва грижите и помощта си към най-малките, при тяхното първо стъпване на игрището.