+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Юношеските национали по водна топка на лагер с "Играй с Развитие"

С поредния проект, подкрепен от фондация „Играй с Развитие“, националният отбор по водна топка за юноши, родени 1999 г. и по-малки бе на петдневен лагер в спортната база „Аквалайф“ в Кранево.

Подготовката започна на 6 май и продължи до 10 май, след което съставът замина за Бургас, където новият басейн в крайморския град бе домакин на европейската квалификация в група „В“ за U19 (1999 г. и по-малки) от 11 до 13 май 2018 г.

Подготовката в Кранево бе водена от главния треньор на БФВТ – Тома Томов, наставниците на отбора Орлин Тодоров и Николай Николов. В спортно-техническия щаб на тима е и Найден Найденов.

Фондация „Играй с Развитие“ е учредена в края на 2017 година с цел да подпомага детско-юношеския спорт в петте олимпийски колективни спорта – футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и водна топка.

Комплексът „Аквалайф“ е многопрофилен, създаден за възстановяване и подготовка на спортисти, практикуващи различни видове спорт. С няколко басейна олимпийски размери и зали за волейбол, художествена гимнастика, борба и други и с достатъчна леглова база „Аквалайф“ предоставя отлични възможности за тренировка и подготовка за състезания.