+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Невръстните футболисти от габровския „Янтра 2013“ впечатлиха с хъс и самочувствие

Принципът на пирамидата е от съществено значение за успешното развитие на всеки национален спорт. Актуалността му е безспорна. За да има една държава успехи в големия спорт – това е върхът на пирамидата - нейната основа трябва да е стабилна, масивна, многолюдна.

А в основата именно е детско-юношеският спорт. Там е началото на пътя, който извежда малцина до медалите в елита.

Азбучната истина е, че грижата за детския спорт е както грижа за здравето на нацията, така и инвестиция в бъдещето на елитните спортисти.

В основата на дейността си фондация „Играй с Развитие“ е заложила именно подпомагане на децата спортисти в петте най-популярни и успешни у нас колективни спорта – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и водна топка.

Поредното доказателдство е ангажираността на фондацията към невръстните футболисти от габровския „Янтра 2013“. Преди дни председателят на УС на „Играй с Развитие“, Александър Александров бе заедно с децата от отбора, разговаря с тях и изгледа техен демонстрационен мач.

На никого в зала „Орловец“ не убягнаха хъса, майсторството и самочувствие– въпреки възрастта, с които невръстните футболисти изиграха 40-те минути. След това някои от тях дадоха първите си „спортни интервюта“ пред камерата на „Играй с Развитие“.

Специално в Габрово фондацията планира да подпомогне както детския футбол, така и хандбала, още повече, че в града живее и работи шефът на Българска федерация по хандбал Росица Бакърджиева.