+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Любо Ганев гост на „Играй с Развитие“, готов да подкрепи 2-рата Международна скаут лига

Вицепрезидентът на волейболната ни федерация и една от големите легенди на българския волейбол Любо Ганев гостува в офиса на фондация „Играй с Развитие“.

Една от важните новини след срещата му с председателя на УС на фондацията Александър Александров и изпълнителния директор Николай Кръстев е, че догодина ще има второ издание на волейболната Международна скаутска лига „Развитие“.

Първото, събрало млади волейболисти от България, Румъния, Турция и Гърция, бе през месец май на настоящата 2017 година, като с международния турнир, проведен в Бургас завърши грандиозната национална волейболна скаут лига, чийто главен спонсор бе корпорация „Развитие“. Още тогава кметът на морския ни град Димитър Николов, който лично домакинстваше турнира, покани „Развитие“ да организира и през 2018 подобен спортен форум.

Именно затова сред основните акценти в плановете на фондация „Играй с Развитие“, която е приемник и продължител на дарителската дейност на „Развитие“ КДА в областта на детско-юношеския спорт, е превръщането на Международния турнир в традиционен.

Любо Ганев подкрепи горещо идеята и се ангажира федерацията да бъде партньор на турнира, в който най-вероятно от българска страна ще участват отборите, класирали се на първите три места в държавногто първенство при скаутите – момичета и момчета.

Ганев обеща да дари на фондацията своя фланелка, брандирана с подписа му, която да бъде обект на един от бъдещите благотворителни търгове за набиране на средства за дейността на „Играй с Развитие“, както и да я подкрепя и консултира при работата с кандидатстващи проекти.

Вицепрезидентът на БФВ разказа и за подготовката на Световното първенство по волейбол, което домакинстваме заедно с Италия през септември 2018 година.