+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Франко Барези, Милан, Играй с Развитие и Локо Сф – заедно в името на детския спорт

Надявам се да израснем заедно. Това каза голямата легенда на Милан и италианския футбол Франко Барези пред децата от футболната школа на Локомотив София. Пожелавам ви да се забавлявате, докато тренирате и слушате вашите треньори, добави Барези, след което дълго време се снима и дава автографи на невръстните футболисти, предавайки им и един урок без думи – по скромност.

Великият играч бе в София по знаменателен повод. За първи път на Балканския полуостров италианският гранд открива филиал на своята Академия. В следващите три години треньори и специалисти от Милан ще работят в детско-юношеската школа на Локомотив София.

Великолепно е, че цветовете на екипите ни са еднакви, това ни сближава още повече, изтъкна Барези, при подписване на договора със собственика на Локо София Иван Василев по време на пресконференцията в пресклуб България. След това и двамата посочиха един от главните виновници за осъществяването на този договор – Александър Александров, председател на УС на Фондация „Играй с Развитие”.

Учредена преди по-малко от два месеца, фондацията реализира първия си значителен проект – съфинансирането на взаимодействието между Академията на Милан и Локомотив София. Това ще позволи над 400 деца в следващите три години да се обучават по методиката на италианския гранд, под надзора на специалистите от Милан.

Правим всичко само за децата, обяви Александров и припомни, че фондацията е създадена да подпомага клубните ни детски отбори в петте колективни спорта – футбол, волейбол, водна топка, хандбал и баскетбол. Той уточни, че 40-те хиляди лева, дадени за осъществяване на проекта Академията на Милан в София, са лично дарение за „Играй с Развитие” от неговото семейство, тъй като фондацията е новоучредена и няма достатъчно финансови ресурси.

Предстои усилена работа по набиране на средства, тъй като вече има няколко постъпили кандидатстващи проекта за финансиране от „Играй с Развитие”. Освен дарителството, един от начините за събиране на ресурс ще бъдат благотворителните търгове, на които ще се предлагат екипи и предмети на легенди на българския и световния спорт. Франко Барези бе на висота и в това отношение, подарявайки на фондацията няколко свои екипа, брандирани с автографа му.

На същото мнение бе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който прие Барези, водената от него делегация и хората от „Играй с Развитие” и Локомотив София. Най-важното е, изтъкна Кралев, чрез спорта да се погрижим за здравето на децата ни, за възпитаване на тяхната двигателна култура. Той обеща да съдейства с каквото може на Академията на Милан в София. Кралев бе категоричен, че Барези и Милан са направили много вярна и правилна първа стъпка – избрали са за партньори в България бизнесмени като Александър Александров и Иван Василев - хора, които са се доказали в своето отношение към подпомагане и развиване на детско-юношеския спорт.