+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Шефът на Milan Academy гостува на фондация „Играй с Развитие“

Председателят на УС на фондация „Играй с Развитие“, Александър Александров, се срещна с директора на Milan Academy World Силвио Броли.

Придружен от свои сътрудници и треньори от академията на световния футболен гранд, Броли гостува в офиса на новоучредената фондация, която обяви преди месец приоритетите си за подпомагане на детските отбори у нас в пет колективни спорта – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и водна топка.

 

Силвио Броли разказа за опита на Milan Academy и проектите, които се разработват от екипа му. Общата тема за сериозни разговори между двете страни стана социалната насоченост в програмите и плановете на двете страни.

 

Силвио Броли сподели информация за проекта на Milan Academy, свързан с Бразилия и по-конкретно гетата (фавелите), където спортът и особено футболът са огромен шанс за социализиране и образоване на децата.

 

В детайли италианският спец разказа и за подхода на треньорите от Milan Academy към невръстните футболисти.

 

Според Александров опитът на академията на Милан може да бъде много полезен при работа с деца от семейства в неравностойно положение у нас.

 

От фондацията обсъдиха със Силвио Броли и перспективите при организиране на съвместни кампове за млади футболисти, домакинствани от различни спортни бази в България.